Kopers aan het woord:
Rob & Angela


Zij afkomstig uit Ecuador, hij uit het Gelderse Laren. Angela en Rob ontmoetten elkaar een aantal jaar geleden tijdens een werkafspraak in Nederland. De vonk sloeg over en ook hun ‘liefde’ voor Zutphen bleek wederzijds. Nu zijn ze de gelukkige kopers van een stadswoning in PUUR21.

 

“DAT WORDT MÍJN STUDEERKAMER”

“De plek waar we nu wonen is prachtig. Het ligt tussen Laren en Lochem in, op zo’n 20 minuten fietsafstand van Zutphen. We wonen op een landgoed met de reeën in de achtertuin. Zelfs de makelaar vroeg zich af waarom we daar weg willen. Het is ook een dubbel gevoel, maar helaas is het een pachtershuisje. De grond is niet van ons en dat maakt het prijzig. Bovendien is het piep-, piepklein.”

 

Dat laatste heeft het stel afgelopen jaar extra ondervonden. Angela is begin 2020 officieel verhuisd naar Nederland, net toen de coronapandemie begon. “Alles ging op slot. Een jaar lang hebben we alles in één ruimte gedaan: ontbijten, lunchen, dineren én werken. De ruimte in het nieuwe huis is welkom. We hebben zelfs al onze eigen kamers geclaimd, zo van: ‘Dat wordt míjn studeerkamer!’”

EEN EXTRA BADKAMER

Maar niet alleen voor zichzelf is het hebben van meer ruimte prettig, Rob en Angela nodigen ook graag familie en vrienden uit Italië uit. “Toen ik 19 was ben ik vanuit Ecuador naar Italië verhuisd om daar te studeren. De vrienden die ik daar heb gemaakt, komen wel eens langs in Nederland. Net als mijn zussen die ook in Italië wonen. Afgelopen zomer leek onze tuin een soort minicamping. Er stond een caravan en een tent, en op de vloer van de woonkamer lagen mensen te slapen. Om die reden hebben we in het nieuwe huis ook gekozen voor een tweede badkamer. Je wilt je gasten op een relaxte manier kunnen ontvangen. Dat is voor mij heel belangrijk.”

KERSTCADEAU

“Tijdens de kerstdagen kwamen we PUUR21 op Facebook tegen. Een soort kerstcadeau. Onze eerste reactie was: ‘Wauw, wat is dit?’ We hadden al eens eerder naar een nieuwbouwproject in Zutphen gekeken, maar dat lag voor ons toch te ver van het centrum af. Nu waren we niet eens meer actief op zoek en kwam dit voorbij. Toen ook Angela’s contract werd verlengd, viel alles op zijn plaats.”

Elke keer dat ze in Noorderhaven komen, lijkt de locatie volgens Rob en Angela nog mooier te worden. “We wandelen hier geregeld en zien telkens iets nieuws. De bakkerij, de pizzeria, de IJssel. Wanneer je door de tunnel loopt ben je in tien minuten in het centrum. De brug over en je zit zo in het buitengebied. Die combinatie is ideaal.”

GROTE POMPOENEN

Toch was de keuze voor een woning niet snel gemaakt. “Het was wikken en wegen. Willen we een tuin op het zuiden? Hebben we een garage nodig? Dat het nieuwbouw is, vinden we sowieso een pré. Goede isolatie, duurzaam, alles goed geïnstalleerd. Uiteindelijk is de woning van onze eerste keuze aan ons toegewezen. Dit is het huis dat we willen. We hebben hier zelfs toegang tot de gemeenschappelijke binnentuin. Wellicht kan Angela haar ‘coronahobby’ tuinieren daarin voortzetten. De oogst bestond vorig jaar uit vier enorm grote pompoenen.”

“WE KOPEN ER MAXIMAAL VIER PER JAAR”

Nu is het vooral wachten. En keuzes maken. Het stel is al druk bezig met het ontwerp van de keuken en de badkamer, en het uitkiezen van de vloer. “Het is leuk dat je het allemaal zelf kunt bedenken, maar je hebt er wel tijd voor nodig. We zijn al langs wat winkels geweest.” Soms blijft het echter bij ‘window shopping’. Rob grappend: “We hebben al gekeken naar stenen voor in de tuin. De meest dure stenen vonden we de mooiste. We kopen er dus maximaal vier per jaar.”

EEN GOEDE BUUR

Het kopen van een woning die enkel op papier bestaat, brengt ook uitdagingen met zich mee. “We hebben geprobeerd om in onze huidige tuin met bierflesjes de oppervlakte na te bootsen. Zo kun je goed zien hoe groot het allemaal wordt. Dan krijg je er toch net iets meer gevoel bij. Ook hebben we onze buren nog niet ontmoet. Dat vinden we wel spannend, aangezien we de afgelopen jaren geen buren hebben gehad. We rijden graag motor, maar zullen niet al om zes uur ‘s ochtends met veel herrie op de motor naar ons werk vertrekken. Aan ons heb je leuke buren.”

 

 

Ook een woning in PUUR21 gekocht en lijkt het je leuk om mee te doen aan de rubriek Kopers aan het woord? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@puur21-noorderhaven.nl.

 

 

OOK INTERESSANT

De bouw is gestart!

Bouw gestart Afgelopen maandag, 29 november 2021 is de bouw van PUUR21 officieel gestart.  BODEMLUSSEN De aankomende weken worden alle bronnen geboord en voorzien van gesloten bodemlussen. Voor iedere won… Lees meer

Rob en Angela Noorderhaven

Kopers aan het woord: Rob en Angela

Kopers aan het woord: Rob & Angela Zij afkomstig uit Ecuador, hij uit het Gelderse Laren. Angela en Rob ontmoetten elkaar een aanta… Lees meer

Zutphen per voet ontdekken

Ontdek Zutphen in 5 stadswandelingen

Historisch Zutphen: een rijke geschiedenis Waar komt de naam Zutphen vandaan en hoe lang wonen hier al mensen? Je komt erachter tijdens … Lees meer

Ijsselwoningen puur21 zutphen

Uitgelicht: unieke IJsselwoningen

Ruim wonen op een prachtige plek De royale IJsselwoningen zijn breed en 3 of 4 woonlagen hoog. De architectuur sluit aan op het historis… Lees meer

Verkoopupdate: meer dan de helft van de woningen verkocht!

Verkoopupdate: meer dan de helft van de woningen verkocht! Een mooi moment voor PUUR21. Meer dan de helft van de woningen is inmiddels v… Lees meer

zutphen trein

Alle wegen leiden naar… PUUR21

Met de auto Vanaf je eigen parkeerplaats aan huis ben je binnen vijf minuten op verschillende N-wegen. Volg je de N348/A348 richting Die… Lees meer

1 2 3 5