Een zaterdag op PUUR21

Terwijl de rest van het gezin nog in diepe slaap is, trek jij zachtjes de voordeur achter je dicht voor een wandeling met de hond. Binnen een minuut loop je langs de IJssel. Je geniet van de buitenlucht, de zon die opkomt, het weidse uitzicht en de stilte.

Uiterwaarden

Via de uiterwaarden kom je uit bij het strand van de Marshaven. Straks zullen hier meer wandelaars zijn, en kinderen met vliegers, maar nu zie je hier vooral vogels en schepen. Op de terugweg neem je verse croissantjes mee van het BroodCafe, voor bij het ontbijt. Terwijl de kinderen na het ontbijt naar sportclub gaan, of met vriendjes uit de buurt op avontuur zijn, doe jij je ding in en rondom huis.

Koelhuis

Als ze terugkomen, gaan jullie met het gezin lunchen in het Koelhuis. Zoals altijd komen jullie hier bekenden tegen, die ook zin hadden in kroketten met brood. Tal van buurtbewoners beschouwen deze plek als hun tweede huiskamer. Als jullie teruglopen via de jachthaven, zie je net twee plezierjachten binnenvaren. Thuis plof je neer op de loungebank in je tuin, met de hond aan je voeten. Als ’s avonds het buurmeisje komt oppassen, springen jullie op de fiets richting binnenstad. Een drankje met vrienden, een film in het Filmhuis, of een voorstelling in de Hanzehof: het kan allemaal, de avond is nog jong!

E-mail Nieuwsbrief Niks missen?Meld je aan. Altijd als eerste op de hoogte.
Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.